Barion Pixel

Ne csak a bőrünkre figyeljünk, óvjuk a környezetünket is!

Öko-tudatos vagy, véded a környezetet, de szeretnéd radírozni a testedet? A mikroműanyagokról biztosan hallottál és tudod, hogy mennyire súlyosan károsítják a vizeinket. De a testradír meg annyira fincsi dolog…. Mi a megoldás? Használj természetes dörzsszemcsékkel rendelkező radírt.

A testradírok többsége mechanikailag távolítja el az elhalt hámsejteket, ezáltal serkentve bőrünk természetes megújulását. A “hagyományos” testradírok általában pici műanyag gömböcskékkel érik el a csiszoló hatást, viszont ezek a kis gömböcskék annyira picik, hogy átjutnak az összes szennyvízszűrőn és bekerülnek az élővizekbe szennyezve azokat. A natúr kozmetikai márkák a környezetvédelemre gondot fordítva igyekeznek elkerülni a mikroműanyagokat. Testradírokban természetes rostokkal, növényi darabokkal esetleg sóval, vagy cukorral helyettesítik ezeket a káros dörzsanyagokat. A természetes dörzsanyagok biológiailag lebomlanak, ezért környezetbarát megoldást jelentenek. Léteznek olyan radírok, amelyek nagyobb rostokat, általában lufaszivacs darabokat tartalmaznak. Ezeknél érdemes figyelni arra, hogy ne kerüljön a lefolyóba, mert könnyen eldugíthatja. 

nesti dante testradír

A natúr szappanok között is találunk kiváló testradírokat. A Nesti Dante Philosophia szappanok között a Scrub – radír szappan dióhéj őrleményt tartalmaz. Ez a dörzsanyag tökéletesen környezetbarát, szemcsemérete finom, de intenzív radírozást tesz lehetővé. Praktikus gyors megoldás a bőr megújítására, mert a szokásos zuhanyozás közben gyorsan, egy lépésben oldhatod meg a radírozást is. 

Ha finomabb radírozásra vágysz, próbáld ki a Luxus fekete szappant. Afrikai növények hamuját tartalmazza, így nagyon apró, finom szemcsék segítségével hámlasztja a bőrt. Ez a szappan shea vajat is tartalmaz, így extrán ápolja a radírozás által előkészített bőrt. 

A TESTRADÍR CSAK DÖRZSÖL? 

Nem, ennél sokkal többet is tud: A mechanikai dörzsölés hatására feloldja és eltávolítja az elhalt hámsejteket, ezáltal serkentve az új sejtek keletkezését. A masszírozás hatására javul a bőr vérkeringése, így a lerakódott méreganyagok is könnyebben távoznak. 

A szép egyenletes nyári barnaságot is testradírozással alapozzuk meg: Tél végén kell eltávolítanunk a felhalmozódott elhalt hámsejteket, a fakó bőrszínt és az érdességet. 


HOGYAN HASZNÁLJUK A TESTRADÍRT? 

A szakértők tanácsa szerint a legjobb, ha a forró víz alatt pár perc alatt felpuhítjuk a bőrt, és utána kezdjük a radírozást. Alkalmazhatunk masszázs mozdulatokat is, melyek bizonyítottan csökkentik a stresszt és a szorongást. Ha a lábfejektől és a kézfejektől kiindulva a szív irányába masszírozzuk testünket, a nyirokkeringést is felpezsdítjük vele. A radírozást ne vigyük túlzásba, hetente 1-2 alkalommal használjuk. Ennél gyakrabb radírozás irritálhatja a bőrt, amely ennek hatására – védekezésképpen – megkeményedhet, így éppen ellenkező hatást érünk el, mint ami a szándékunk volt. 

Jó móka az otthoni cukros radír készítés. Ez egy különleges recept: Végy egy maréknyi cukrot, tetszőleges finomságút. Turmixolj vagy facsarj ki egy narancsot, keverd a cukorhoz. Ha igazán ápoló radírt szeretnél, tehetsz hozzá egy kevés finom olajat, pl. avokádó- vagy édesmandula olajat. Már készen is van.